Προσωπικά Δεδομένα – Πολιτική Απορρήτου

Η επιχείρηση είναι υπεύθυνη επεξεργασίας και οφείλει να διαχειρίζεται και να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών και των χρηστών του ιστότοπου σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (679/2016), καθώς και στα οριζόμενα στο εθνικό, κοινοτικό και διεθνές δίκαιο σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των ατόμων σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως εκάστοτε ισχύει.

Η Πολιτική Απορρήτου έχει σκοπό να σας βοηθήσει να
κατανοήσετε για ποιόν λόγο συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα και πως τα χρησιμοποιούμε. Ελπίζουμε ότι όλοι θα αφιερώσετε χρόνο να τη διαβάσετε προσεκτικά.

Χρήση πληροφοριών

Μπορείτε να επισκέπτεστε τον παρόντα ιστότοπο χωρίς να μοιραστείτε καμία πληροφορία σχετικά με την ταυτότητα σας. Θα σας ζητηθεί να το κάνετε μόνο εφόσον θελήσετε να παραγγείλετε προϊόντα, να γίνετε μέλος ή να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email.

Η επιχείρηση χρησιμοποιεί τα δεδομένα των επισκεπτών, εφόσον αυτά έχουν καταχωρηθεί μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας για την επικοινωνία μαζί σας.

Η Εταιρεία χρησιμοποιεί τα δεδομένα των επισκεπτών μέσω της χρήσης cookies
για την βελτίωση της ιστοσελίδας και της προσαρμογής του τρόπου με τον οποίο οι επισκέπτες περιηγούνται σε αυτήν και την καλύτερη εμπειρία τους.

Τι είναι τα cookies και πως τα ελέγχουμε ;


Ο ιστότοπος της Εταιρείας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή πληροφοριών.
Τα cookies είναι μικρά αρχεία δεδομένων, τα οποία τοποθετούνται στον υπολογιστή σας ή σε άλλες συσκευές (smartphones, tablets) κατά την περιήγηση σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιούνται για να «θυμούνται», όταν ο υπολογιστής ή η συσκευή σας έχει πρόσβαση στις ιστοσελίδες μας. Τα cookies είναι απαραίτητα για την αποτελεσματική λειτουργία των ιστοσελίδων μας και για να σας βοηθήσουμε να έχετε την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούνται επίσης για την προσαρμογή των υπηρεσιών, που προσφέρονται και διαφημίζονται σε εσάς, τόσο στις ιστοσελίδες μας όσο και σε άλλους ιστότοπους ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ορισμένα cookies συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με την περιήγηση σας, όταν
αποκτάτε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο από τον ίδιο υπολογιστή ή συσκευή. Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις προβαλλόμενες σελίδες, τις υπηρεσίες που παρακολουθείτε και τη περιήγηση σας στον ιστότοπο. Δεν χρησιμοποιούμε cookies για τη συλλογή ή την καταγραφή πληροφοριών σχετικά με το όνομα, τη διεύθυνση ή άλλα στοιχεία επικοινωνίας σας. Η Εταιρεία μας μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για να παρακολουθεί αποκλειστικά την περιήγηση σας και για κανένα άλλο λόγο.

Η Πολιτική Απορρήτου της Εταιρείας μας περί Προστασίας Προσωπικών
Δεδομένων παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πότε και το γιατί συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, με ποιόν τρόπο τα χρησιμοποιούμε και τα επεξεργαζόμαστε, και τέλος για πόσο χρονικό διάστημα τα διατηρούμε.

Συλλογή δεδομένων

Ζητούμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία προς επίτευξη του σκοπού εξυπηρέτησης και ενημέρωσης σας:

Για την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, θα σας ζητηθεί το ονοματεπώνυμο, η ταχυδρομική διεύθυνση, η ηλεκτρονική διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Για τη φόρμα επικοινωνίας: ονοματεπώνυμο, ηλεκτρονική διεύθυνση (email), το θέμα και το μήνυμα σας.

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση θα χρησιμοποιηθεί για την αποστολή ενημερωτικών newsletter της επιχείρησης, εφόσον έχετε επιλέξει να τα λαμβάνετε, ενώ τη λήψη τους μπορείτε να διακόψετε ανά πάσα στιγμή, μέσω της σελίδας του λογαριασμού σας ή στέλνοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@katerinashop.gr.

Πώς επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα και για ποιους λόγους

Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, όταν πρόκειται να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας ή για συγκεκριμένους σκοπούς, μεταξύ άλλων όπως η επικοινωνία:

Σχετικά με την επικοινωνία, γίνεται χρήση των προσωπικών σας δεδομένων, ειδικότερα η ηλεκτρονική σας διεύθυνση και το τηλέφωνο επικοινωνίας σας προκειμένου να ενημερωθείτε ή για οποιαδήποτε άλλη δυσκολία, απορία ή ερώτημα προκύψει για την σωστή εκτέλεση των υπηρεσιών μας .

Σε περίπτωση που επιλέξετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας, κανένα από τα δεδομένα που καταχωρείτε δεν αποθηκεύεται από αυτό τον ιστότοπο ούτε μεταβιβάζεται ή υποβάλλεται σε επεξεργασία από οποιοδήποτε πρόσωπο.

Χρόνος διατήρησης προσωπικών δεδομένων

Η επιχείρηση μας και οι εντελλόμενοι επεξεργαστές δεδομένων διατηρούν και επεξεργάζονται τα δεδομένα σας για το χρονικό διάστημα το οποίο είναι αναγκαίο προς επίτευξη των σκοπών της επιχείρησης, όπως η εκτέλεση της αγοράς και παράδοσης και η επικοινωνία.

Στο τέλος αυτής της περιόδου διατήρησης, τα δεδομένα σας θα διαγραφούν πλήρως ή ανώνυμα, με τη συγκέντρωση με άλλα δεδομένα που πλέον δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς της επιχείρησης.

Εγγυήσεις που λαμβάνουμε για την προστασία των δεδομένων σας

Όταν μας χορηγείτε τα προσωπικά σας δεδομένα, λαμβάνουμε μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι αυτά τηρούνται και διαχειρίζονται με ασφάλεια. Προκειμένου να προστατευθούν τα προσωπικά σας δεδομένα, λαμβάνουμε επαρκή φυσικά, τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προστασίας τους. Ενημερώνουμε και ελέγχουμε την τεχνολογία ασφαλείας που χρησιμοποιούμε σε διαρκή βάση. Περιορίζουμε την πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα σε εκείνα μόνο τα πρόσωπα, τα οποία χρειάζεται να γνωρίζουν τα δεδομένα αυτά, προκειμένου να σας παρέχουν τις υπηρεσίες που επιθυμείτε. Μεταξύ άλλων, έχουμε εφαρμόσει τα παρακάτω τεχνικά και οργανωτικά μέτρα και διαδικασίες για να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από οποιαδήποτε απώλεια, αλλοίωση, παράνομη επεξεργασία ή μεταβολή:

  • η πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα περιορίζεται μόνο στον αριθμό των εξουσιοδοτημένων ατόμων για τους συγκεκριμένους σκοπούς
  • στα συστήματα IT που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία των δεδομένων διασφαλίζεται η πρόσβαση μόνο από εξουσιοδοτημένα προς τούτο άτομα
  • η πρόσβαση στα εν λόγω συστήματα IT παρακολουθείται προκειμένου να εντοπισθεί και αποτραπεί άμεσα η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση
  • η χρήση πληροφοριακών συστημάτων και προγραμμάτων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν εγκατασταθεί κατά τρόπο που ελαχιστοποιεί τη χρήση προσωπικών δεδομένων ή/και δεδομένων εξακρίβωσης ταυτότητας του χρήστη·
  • η εφαρμογή μέτρων ασφαλείας με τη χρήση υπερσύγχρονης κρυπτογράφησης για την προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών που μεταδίδονται μέσω του διαδικτύου (πρωτόκολλο SSL κρυπτογράφησης)
  • υιοθέτηση επιμέρους διαδικασιών διατήρησης προσωπικών δεδομένων και ασφαλούς διαγραφής/ καταστροφής τους
  • περιοδικός έλεγχος (ανά 5ετία) και απενεργοποίηση μη ενεργών λογαριασμών.

Επεξεργασία δεδομένων από τρίτους και γνωστοποίηση σε αυτούς:

Δεν διαβιβάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους, παρά μόνο σε αυτούς
με τους οποίους συνεργαζόμαστε και που είναι απαραίτητοι ή διευκολύνουν  τους σκοπούς της επιχείρησης, αλλά πάντοτε υπό προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν πλήρως ότι τα προσωπικά σας στοιχεία δεν υφίστανται οποιαδήποτε παράνομη επεξεργασία, δηλαδή άλλη από το σκοπό της διαβίβασης σύμφωνα με τα παραπάνω. Ειδικότερα, η ταχυδρομική διεύθυνση και το τηλέφωνο επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθεί από την εταιρία ταχυμεταφορών που συνεργάζεται η επιχείρηση μας για την παράδοση της παραγγελίας σας.

Σε κάθε περίπτωση η επιχείρηση μας δε θα διαθέσει προς πώληση ή άλλως
διαβιβάσει ή δημοσιοποιήσει προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών/χρηστών του δικτυακού της τόπου σε τρίτους, χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του επισκέπτη/χρήστη, με εξαίρεση την εφαρμογή σχετικών νομικών υπαγορεύσεων, αν αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές.

Σε κάθε περίπτωση η πρόσβαση προσώπων χωρίς εξουσιοδότηση στα
προσωπικά σας δεδομένα απαγορεύεται.

Συνοπτικά, οι εκτελούντες την επεξεργασία έχουν συμφωνήσει και δεσμευτεί
συμβατικά με την επιχείρηση μας:

  • να τηρούν εχεμύθεια,
  • να μη στέλνουν σε τρίτους δεδομένα σας χωρίς την άδεια της επιχείρησης,
  • να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα ασφάλειας,
  • να συμμορφώνονται με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ιδίως τον Κανονισμό 679/2016/ΕΕ (άλλως GDPR)

Σημειώνεται ότι στις σελίδες του παρόντος ιστότοπου περιλαμβάνονται σύνδεσμοι (links) προς άλλους ιστότοπους. Η επιχείρηση μας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και τις πρακτικές που ακολουθούν άλλοι ιστότοποι και η παρούσα δήλωση αναφέρεται αποκλειστικά στον παρόντα ιστότοπο του katerinashop.gr.

Τα Δικαιώματα σας

Σύμφωνα με το νόμο για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (Κανονισμός 2016/679) και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων έχετε τη δυνατότητα να ασκήσετε τα εξής δικαιώματα:

α)
Πρόσβασης και Ενημέρωσης
Αυτό σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε από εμάς εάν
επεξεργαζόμαστε δεδομένα σας. Έχετε, επομένως, το δικαίωμα να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με το ποια δεδομένα έχουμε συλλέξει, για ποιόν σκοπό τα έχουμε συλλέξει, για πόσο χρόνο θα τα διατηρήσουμε, σε ποιους τα δίνουμε, αν γίνεται αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, αλλά και για τα λοιπά δικαιώματα σας, όπως διόρθωσης, διαγραφής δεδομένων, περιορισμού της επεξεργασίας και υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

β)
Διόρθωσης
Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διορθώσουμε τυχόν ανακριβείς
πληροφορίες σχετικά με εσάς ή ακόμη να συμπληρώσουμε επιπλέον πληροφορίες για εσάς (π.χ. διόρθωση ονόματος ή ενημέρωση αλλαγής διεύθυνσης).

γ)
Περιορισμού και εναντίωσης επεξεργασίας
Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να περιορίσουμε ή και να αποκλείσουμε την
επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων εάν αμφισβητήσετε την ακρίβεια των πληροφοριών που διατηρούμε για εσάς, εάν αντιληφθείτε ότι επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας με παράνομο τρόπο ή εάν δεν θέλετε πλέον να λαμβάνετε προωθητικά μηνύματα για τις υπηρεσίες μας.

Ανά πάσα στιγμή, έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που χρησιμοποιούνται για ειδικούς σκοπούς, όπως το άμεσο μάρκετινγκ, έρευνα, κ.λπ.

δ)
Ανάκληση συγκατάθεσης
Εάν έχετε δηλώσει τη συγκατάθεσή σας για τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση
των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα, μπορείτε να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή με μελλοντική ισχύ.

ε)
Φορητότητας
Μπορείτε να μας ζητήσετε να λάβετε σε αναγνώσιμη μορφή τα δεδομένα που
έχετε παράσχει ή έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να μεταφέρουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε κάποιον άλλον οργανισμό για εσάς.

στ)
Διαγραφής/Λήθης
Έχετε το δικαίωμα, να μας ζητήσετε γραπτώς να διαγράψουμε τα προσωπικά
δεδομένα σας, όταν δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τον σκοπό που συλλέχθηκαν, εάν θελήσετε να αποσύρετε τη συναίνεση σας για την επεξεργασία αυτών και εάν τα δεδομένα σας υποβληθούν σε παράνομη επεξεργασία παραβιάζοντας τον κανονισμό περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Αφού λάβουμε ένα αίτημα για διαγραφή, θα διαγράψουμε μόνιμα την εγγραφή σας και όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με αυτήν εντός 30 ημερών από την παραλαβή της αίτησης.

ζ)
Υποβολής καταγγελίας στην αρμόδια αρχή
Τέλος, έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην αρμόδια Ελληνική
ανεξάρτητη αρχή, η οποία είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε περίπτωση παράνομης επεξεργασίας των δεδομένων σας (http://www.dpa.gr/)

Πώς θα ενημερωθείτε για τυχόν τροποποιήσεις της παρούσας Πολιτικής;

Ενημερώνουμε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου όποτε αυτό είναι αναγκαίο.

Εάν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου ή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας, θα δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας την επικαιροποίηση της παρούσας, προτού οι αλλαγές τεθούν σε ισχύ.

Σας ενθαρρύνουμε να διαβάζετε, ανά τακτά διαστήματα, την παρούσα Πολιτική για να γνωρίζετε πώς προστατεύονται τα Δεδομένα σας.

Εφαρμοστέο δίκαιο κατά την επεξεργασία των δεδομένων

Εφαρμοστέο Δίκαιο είναι το Ελληνικό Δίκαιο, όπως διαμορφώνεται σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ, και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Επικοινωνία

Ελπίζουμε ότι η παρούσα Πολιτική Απορρήτου βοήθησε να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα και τα δικαιώματά σας να ελέγχετε τον χειρισμό από την επιχείρηση μας.

Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που δεν έχουν καλυφθεί
, ή σχόλια και προβληματισμούς που μπορεί να έχετε σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου μας παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας και να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα:

Email
: info@katerinashop.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter μας !

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και κερδίστε 10% έκπτωση στην επόμενή σας αγορά!

You have Successfully Subscribed!

0
    0
    Καλάθι αγορών
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα